Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Άνοιξη της Ευρώπης <http://www.springday2009.net/ww/en/pub/spring2009/homepage.htm>.

Βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών και στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους νέους να συζητήσουν, να στοχαστούν, να μάθουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για την Ευρώπη και το μέλλον της.

Tο 2009 θα είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δημιουργικότητας και  Καινοτομίας γι’αυτό και το θέμα που επιλέχθηκε για την Άνοιξη της Ευρώπης 2009 είναι  “Ideas move Europe” (οι ιδέες κινούν την Ευρώπη), προκειμένου να τονιστεί η αξία της δημιουργικής σκέψης για το μέλλον της Ευρώπης και ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι στον τομέα της καινοτομίας.

Ειδικά τη φετινή χρονιά, τα σχολεία θα μπορούν μέσω ενός ειδικού συστήματος να προσκαλούν σημαντικές προσωπικότητες και να οργανώνουν ανοιχτές συζητήσεις και ομιλίες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να λάβετε μέρος μαζί με χιλιάδες άλλα ευρωπαϊκά σχολεία στην Άνοιξη της Ευρώπης 2009. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή του σχολείου σας εδώ <http://www.springday2009.net/ww/en/pub/spring2009/misc/registration.cfm>

Να τονίσουμε ότι η εγγραφή του σχολείου ΔΕΝ είναι δεσμευτική. Αυτό σημαίνει ότι αν, για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσετε τελικά να συμμετάσχετε σε μια από τις προτεινόμενες δραστηριότητες του προγράμματος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Λίνος Βίγκλας
Παιδαγωγικός Σύμβουλος του προγράμματος «Άνοιξη της Ευρώπης».
kvigklas@sch.gr
http://springday4europe.blogspot.com/

Advertisements