Ευρωπαϊκή διάκριση, ελπιδοφόρα για την ελληνική νεολαία αλλά και για το δημόσιο σχολείο, πέτυχε η μαθήτρια Μαρία Αρναουτάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, που φοιτά στο 5ο Γενικό Λύκειο της πόλης, αφού σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μετάφρασης, για μαθητές της Γ’ Λυκείου, κατέλαβε την πρώτη θέση.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Μεταφράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2008, πήραν μέρος 24 σχολεία από την Ελλάδα στο σύνολο των 714 σχολείων από την Ευρώπη, ενώ από την Κρήτη έπειτα από κλήρωση μετείχε μόνο το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.
Ενδεικτικό της σημαντικής αυτής βράβευσης είναι το συγχαρητήριο τηλεγράφημα των διοργανωτών που αναφέρουν: «Η ποιότητα των μεταφράσεων εντυπωσίασε τόσο τους διορθωτές όσο και την επιτροπή αξιολόγησης, δεδομένης της δυσκολίας των κειμένων». Στην ομάδα του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου συμμετείχαν οι Μαρία Αρναουτάκη, Σ. Καραντινός, Μαρίνα Περογιαννάκη, Ευτυχία Συντυχάκη, με υπεύθυνο καθηγητή τον Ευ. Σηφάκη. Η μαθήτρια που πρώτευσε στον διαγωνισμό θα παραλάβει το βραβείο σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 2-4 Απριλίου.

Π.ΓΕΩΡΓ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 31/01/2009
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και στον καθηγητή τους

κ. Ευ. Σηφάκη

Advertisements